Breeding cows..... Not numbers !!!

André Ordelman

 

Ik zal mij even aan jullie voorstellen.

Ik ben André Ordelman , getrouwd met Chantal en samen hebben we 5 prachtige kinderen.

We wonen in Gelselaar (Gld.) en runnen een mooie melkveehouderij waar wij rood-en zwartbonte Holstein koeien melken en fokken.

Fokkerij en keuringen zijn grote hobby´s van ons.

Ik ben 20 jaar inseminator geweest bij CR-Delta en Fertiplus.

Op onze boerderij melken we inmiddels dochters van de stier Barbwire Red en daar zijn wij erg content mee.

Als fokker ben ik overtuigd , dat U alleen stieren uit goede koe-families moet gebruiken. Kwaliteitsstieren uit goede koe-families zullen goede nakomelingen geven en ook positieve genen meegeven aan de volgende generaties

Een koe moet in balans zijn, triple-A is hierbij een handig hulpmiddel , maar de stieren met de juiste code moeten dan nog wel over voldoende kwaliteit beschikken

Koeien die in balans zijn , zullen de productie goed aankunnen, vruchtbaar en duurzaam zijn

De geselecteerde stieren voor IPS-Nederland zijn positief in de merkers voor melk , eiwit , exterieur , cel-getal en duurzaamheid.

Ze komen uit goede bewezen koe-families en meerdere hebben de juiste triple-A codes om de koeien weer in balans te krijgen.

Het aanbod van stieren in Nederland is groot. Door de concurrentie wordt het eigenlijke doel van de KI nogal eens vergeten, men denkt alleen aan omzet. Zo worden stieren verkocht , die vaak niet bij de veestapel past.

KI moet als doel hebben , VEE- VERBETERING !!

IPS heeft als motto : BREEDING COWS ..... NOT NUMBERS , met andere woorden , met IPS-Nederland krijgt U weer koeien in de stal !